Het had een groot feest moeten worden. Maar het dertigjarig jubileum van Armac Industrial Automation wordt vanwege de pandemie op 1 april sober gevierd. “Maar we zijn niet minder blij met deze mooie mijlpaal”, zegt directeur Roland Geurts. Bij Armac werken achttien mensen. Samen wordt op gepaste wijze wel stilgestaan bij het feest. “We kunnen niet bij elkaar komen omdat er ook mensen thuiswerken, maar op afstand is er best nog wat mogelijk. Een speciale feestcommissie houdt zich er mee bezig en hopelijk kunnen we later dit jaar het feest vieren door met z’n allen een weekend weg te gaan.”

Roland Geurts stond in 1991 aan de basis van Armac. Vanuit een garage begon hij met zijn toenmalige compagnon een bedrijf in de industriële automatisering. De groei zat er meteen in. Eind jaren negentig vond de verhuizing plaats naar het huidige pand in Andelst. “We zijn specialist in industriële automatisering en bouwen feitelijk het brein van machines. De ontwikkeling van de automatisering is in de loop van de jaren snel gegaan. Van de vroegere PLC-automatisering tot voorzieningen in de cloud.”

Ook in coronatijd weet Armac de omzet op peil te houden. Wat de toegevoegde waarde is van Armac voor opdrachtgevers? Geurts: “Bij ons is alles onder één dak verbonden aan elkaar. Van software engineering, hardware engineering tot panelenbouw. Vanuit onze passie voor het vak bouwen we creatieve oplossingen voor de industrie en zoeken daarbij graag nieuwe wegen voor de meest uitdagende projecten in de maak- en procesindustrie. We staan open voor nieuwe technische uitdagingen en gaan daarin graag een stap verder. We willen niet alleen een góed hightech bedrijf zijn, maar ook een warm bedrijf dat aan de voorkant meedenkt. Misschien dat we daardoor zoveel trouwe klanten hebben.”