Software engineering

  • Alle merken (safety) PLC’s en HMI’s
  • PC-software, SCADA, en klantspecifieke applicaties
  • Motion-control met o.a. servosystemen en multi-as controllers
  • Industriële bussystemen en communicatie protocollen

 

De software engineers zijn zeer ervaren en breed inzetbaar. Zij beschikken over ruim voldoende specialistische kennis van de meest voorkomende merken besturingsapparatuur en software. Ook de wat minder bekende systemen zoals tot SIL3 geclassificeerde Fail-safe systemen, diverse motion-controllers en real-time besturingen worden met regelmaat en succesvol geïmplementeerd.

 

De afdeling software engineering beheerst specialistische kennis op het gebied van industriële PC-software die applicatiegericht voor de opdrachtgever geschreven wordt. Er zijn verscheidene maatwerk applicaties ontwikkeld met de ontwikkelomgeving Borland Delphi en programmeertalen zoals C/C#/C++ .NET en Visual-Basic. Tegenwoordig worden de applicaties meer met open source software ontwikkeld zoals Linux, Appache, MySQL, PHP Perl Python (LAMP). Door de ongekende mogelijkheden kunnen flexibele en geavanceerde software applicaties ontwikkeld worden welke draaien onder Linux of Windows.

 

Alle software wordt in huis ontwikkeld en zover als mogelijk getest bijvoorbeeld door simulatie. Onze opdrachtgevers kunnen ervoor kiezen de besturingskast en de software in de vorm van een FAT af te nemen. Al deze voorbereiding zorgt voor een probleemloze en snelle in bedrijfname bij onze opdrachtgevers.

 

Bachmann M_PLC structure text IEC_61131_3
Scada compressor besturing
Siemens Simatic Step7 CFC
Data Acquisitie